Schooluren en opvangmogelijkheden

Schooluren

Er is school van 8.30u tot 11.40u en van 13.20u tot 16.05u. Op vrijdag stoppen we een half uurtje vroeger; dan is er school tot 15.40u. En uiteraard is er op woensdagnamiddag geen school.

De schoolpoort gaat open een kwartier voor het begin van de lessen. Kinderen die vroeger dan dat tijdstip naar school komen, gaan eerst naar de opvang.

Zachte landing

Om het huiselijke karakter van onze school nog te versterken, werken wij met een zogenaamde zachte landing. Dat houdt in dat onze peuters en kleuters vanaf 8.15u door de ouders naar de klas gebracht worden, en daar rustig afscheid nemen. Papa/mama vertrekt uit de klas, terwijl het kind zich veilig en geborgen weet in de bekende klasomgeving. Er is vrij spel tot de juf om 8.30u start met het klassikaal onthaalmoment.

Opvang

Juf Fauve verzorgt de opvang in de school zelf (eetzaal) 's ochtends vanaf 7.30u en begeleidt de kinderen om 8.15u naar de eigen klas. De ochtendopvang kost € 0,75 per begonnen half uur en wordt maandelijks verrekend via de schoolrekening. 's Avonds is er nog opvang op school tot 16.20u, op woensdagmiddag tot 11.45u en op vrijdag tot 15.55u. Voor die opvangkwartiertjes wordt geen bijdrage gevraagd.

Wie daarvoor of daarna opvang nodig heeft, kan terecht bij de stedelijke kinderopvang 't Ravotterke, vlak naast onze school. Daar is opvang mogelijk van 6.30u tot 19u. De kinderen worden in groep onder begeleiding van school gehaald en naar school gebracht.

Goed om te weten: de kinderen kunnen ook tijdens de vakanties terecht in 't Ravotterke!