Eten en slapen op school

Maaltijden

's Middags kan er zowel gekozen worden voor een broodmaaltijd met soep, als voor een warme maaltijd. Water is voorzien en hoeft dus niet meegebracht te worden. Voor de warme maaltijd wordt op voorhand ingeschreven; voor soep met eigen boterhammetjes is inschrijven niet nodig.

Inschrijven voor een warme maaltijd gebeurt via de blauwe strookjes die boven de kapstokjes liggen, helemaal op het einde van de gang tussen de Kikkerklas en de Sterretjesklas. Het strookje moet ten laatste ingevuld worden op vrijdagmorgen, telkens voor de maaltijden van de daaropvolgende week. Blijft uw kleuter het hele jaar door op vaste dagen eten, dan wordt hij/zij ingeschreven op de vaste lijst. Gelieve daarvoor de juf aan te spreken.

Fruit op school

Wij willen graag helpen om de kleuters gezonde voedingsgewoonten aan te leren. Daarom vragen wij dat elke kleuter elke dag fruit meebrengt. Graag de hoeveelheid meegeven die je kleuter normaalgezien eet, in een aangepast doosje, zo nodig geschild of in blokjes gesneden. Het fruit wordt klassikaal gegeten voor de speeltijd in de voormiddag.

Voor de namiddag graag een koekje meebrengen (chocolade mag, maar enkel aan de binnenkant).  Wie wil dat zijn kleuter een tweede stuk fruit eet, kan gerust extra fruit meegeven met het lunchpakket. Het wordt dan gegeten in de eetzaal als dessert.

De juf biedt in de voor- en namiddag melk, fruitsap of water aan om te drinken.

De maaltijden en drankjess worden maandelijks verrekend op de schoolrekening. De ouderbijdrage voor soep + middagtoezicht bedraagt € 2,05 ; de warme maaltijd + middagtoezicht kost € 4,25. Voor melk wordt € 0,35- aangerekend en voor fruitsap € 0,40-. Water is uiteraard gratis.

Slaapklasje

Peuters en kleuters die nog behoefte hebben aan een middagdutje, kunnen terecht in onze slaapklas. Zij worden na het middagmaal met hun knuffel te slapen gelegd – indien nodig met een luier – en worden gewekt volgens wat afgesproken is met de ouders. De bijdrage voor gebruik van de slaapklas bedraagt € 0,50- per dag.