Onze school

Onze school't Sparrenhof is een kleinschalig en knus kleuterschooltje, waar er nog tijd is om kleuters op hun tempo te laten groeien. De sfeer is hier uitgesproken familiaal: elke juf kent elke kleuter, en kleuters (en ouders) sluiten vriendschap over klas- en leeftijdsgrenzen heen.

Onze klasgroepen zijn kleiner dan in een doorsnee kleuterafdeling, waardoor de kleuters meer gepersonaliseerde aandacht krijgen. Bovendien is alles in onze school op kleutermaat: er zijn geen grote kinderen die de peutertjes omverlopen, en ook in onze eetzaal gaat het er rustig en gemoedelijk aan toe.

Om het huiselijke karakter van onze school nog te versterken, werken wij met een zogenaamde zachte landing. Dat houdt in dat onze peuters en kleuters vanaf 8.15u door de ouders naar de klas gebracht worden, en daar rustig afscheid nemen. Papa/mama vertrekt uit de klas, terwijl het kind zich veilig en geborgen weet in de bekende klasomgeving. Er is vrij spel tot de juf om 8.30u start met het klassikaal onthaalmoment.

SpeelplaatsSneeuwpretIn de poppenhoek

't Sparrenhof vormt een afdeling van OLVA Steenbrugge. Wij hebben dezelfde directeur, en onze kleuters kunnen zonder bijkomende inschrijving doorstromen naar de lagere afdeling van OLVA Steenbrugge (in de Baron Ruzettelaan).

Wie meer wil weten over de geschiedenis van ons schooltje (meer dan 50 jaar al!) vindt in onderstaand artikel heel wat interessante informatie.