Onthaalmomenten nieuwe kleuters

Welkom in de groene klas!

Naar school: het is een grote stap voor een peuter, zelfs in een kleinschalig kleuterschooltje. En ook de ouders beleven de eerste schooldag van hun kind met gemengde gevoelens. Blij, benieuwd, onzeker of een beetje ongerust -- het hoort er allemaal bij.

Om de peuters en kleuters bij ons een zo prettig mogelijke start te bieden, organiseren wij speciale onthaalmomenten. Op die dagen zijn peuters/kleuters die binnenkort naar de kikkerklas gaan en hun ouders van harte welkom om een kijkje te nemen in de klas.

WEGENS CORONA KUNNEN DE ONTHAALMOMENTEN TOT ONZE SPIJT VOORLOPIG NIET DOORGAAN OP DE GEBRUIKELIJKE MANIER. ALS ALTERNATIEF BIEDEN WIJ ELKE PEUTER/KLEUTER DIE BIJ ONS START EEN PERSOONLIJK KENNISMAKINGSMOMENT IN DE KLAS AAN. EEN PAAR WEKEN VOOR UW PEUTER START, NEEMT JUF SARAH TELEFONISCH CONTACT OP OM EEN CONCRETE AFSPRAAK VAST TE LEGGEN.

Wij verwachten de ouder(s) samen met hun kleuter om 8.25u in de klas. De klaswerking start om 8.30u met het onthaalmoment. De ouder(s) schuiven gezellig mee aan op de bank en nemen met hun kleuter deel aan de klasactiviteiten, met een verhaaltje, wat vrij spel en een toiletbezoek. De juf geeft intussen uitleg geeft over de werkwijze in de klas. Tegen de speeltijd van 10 uur nemen we afscheid en gaan de ouders met hun kleuter weer naar huis.

De data voor de onthaalmomenten van het schooljaar 2021-2022 zijn de volgende:

Datum onthaalmoment Voor kleuters die instappen op:
8 november 2021
3 januari 2022
1 februari 2022
7 maart 2022
19 april 2022
30 mei 2022